Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Aubergine met gegrilde tonijn

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Aubergine met gegrilde tonijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 tonijnmoten à 150 gr;
2 el olijfolie;
2 el balsamicoazijn;
2 el kokosolie;
3 sjalotjes, in versnipperd;
1 aubergine, in blokjes;
1 blik tomatenblokjes;
1 el honing;
2 tl Chilipoeder;
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak;
2 el peterselie, fijn gehakt.

Bereiding:

Meng de olijfolie met 1 eetlepel van het balsamicoazijn en wrijf de tonijnmoten hiermee in.
Laat ze minstens 15 minuten staan en op kamertemperatuur komen.
Verhit kokosolie in een pan en fruit hierin de sjalot samen met de honing tot deze donkerbruin begint te kleuren (maar niet aanbrandt).
Bak de aubergineblokjes 2 minuten mee.
Voeg tomatenblokjes, Chilipoeder en 1 eetlepel balsamicoazijn toe.
Smoor de aubergine zachtjes in ongeveer 10 minuten gaar zonder deksel op de pan, zodat het vocht wat verdampt.
Breng op smaak met peper en zout en schep de peterselie erdoor.
Verhit een grillpan en rooster hierop de tonijnmoten in ongeveer 5 à 7 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé.
Schep de aubergine op vier borden en leg de tonijnmoten erop.
Maal er nog zout en peper over en serveer.

Bron: http://www.paleorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 11:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1