love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Aziatische zalmfilet met mango.
Fase 2, Dr. Frank dieet i.v.m. vruchtensuikers (Fructose).
Ingrediënten:
4 zalmfilets à 200 gram per stuk;
50 gr boter;
1 eetlepel ketjap asin;
4 lente/bosuitjes;
2 mango's;
peper;
2 eetlepels fijngehakte peterselie;
1 blikje kokosmelk (ca. 165 ml) of santen;
zout.
Voorbereiding:
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes en roer de ketjap erdoor. Controleer de visfilets op achtergebleven graten. Maak de lente/bosuitjes schoon en snijd de uitjes, inclusief het mooie groene gedeelte, in dunne ringen.
Bereiding:
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de zalmfilets op een middelmatig vuur in ± 8 minuten net gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met een klein beetje zout en versgemalen peper.
Giet de kokosmelk in de pan en verwarm de melk.
Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm. Verwarm de kokosmelk en voeg de uienringetjes toe. Roer alles goed om.
Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel de zalmfilets en de saus over warmgemaakte borden. Schep op elke filet fijngehakte mango en garneer met fijngehakte peterselie.
Eet bij dit gerecht bv. broccoli en evt. Slim rijst. Vervang de peterselie door fijngehakte koriander.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.boodschappen.nl/ |
|