love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas.
Italiaans hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 biefstuk van 250 gr;
olijfolie;
stukje Parmigiano Reggiano van 50 gr of meer;
rucola.
Haal het vlees liefst 15 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het vast.
Bereiding:
Bak de biefstukken in een drupje olijfolie of gril ze; draai af en toe om. In totaal zou 6 à 7 minuten voldoende moeten zijn, want het vlees moet rood blijven van binnen.
Schaaf ondertussen met de kaasschaaf krullen van de kaas.
Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten op een plank, afgedekt met aluminiumfolie.
Leg de rucola op de borden of op een schaal. Snijd de biefstuk in plakken, bestrooi met peper, leg het op de rucola en verdeel er de krullen kaas over. Begiet met een beetje goede olijfolie.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Opmerking:
Parmigiano Reggiano wordt wel ??de enige echte Parmezaanse kaas?? genoemd. Deze kaas wordt voor gebruikt vaak geschaafd of geraspt, maar kan het best als stuk worden gekocht. Hoewel hij veel wordt gebruikt als raspkaas over pasta, komt hij beter tot zijn recht wanneer hij bijvoorbeeld in dunne plakjes aan een salade of carpaccio wordt toegevoegd. Italianen eten de kaas ook na de maaltijd, met fruit of noten. Het is een pittige kaas met een fruitig aroma en even kostbaar als geliefd. Het is maar dat u het weet. |
|