Boeuf Stroganoff
hoofdgerecht, 4 personen ,
Bereiden: 20 min
Bevat per eenpersoonsportie:
Energie 310 kCal - Eiwit 34 g -
Vet 17 g - Koolhydraten 5 g
Ingrediënten
40 g boter 2 grote uien, in plakken 250 g champignons, in plakjes 500 g ossenhaas, in blokjes van 2-3 cm 1 eetlepel Dijon mosterd 2 vleestomaten, in blokjes mespunt cayennepeper 250 ml runderbouillon (van tablet) 125 ml zure room 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden Bereiden
Smelt de boter in een hapjespan. Fruit de uien zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze in 6-8 minuten bruin. Schep het vlees erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Schep de mosterd, de tomaten en de cayennepeper erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees in de saus in 4-6 minuten zachtjes sudderen tot het net gaar is.
Roer de zure room erdoor en warm het gerecht nog heel even door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper. Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover. Lekker met (wilde) rijst en een groene salade._________________ [img]http://i37.photobucket.com/albums/e90/bia1976/Biancasmilie.gif[/img]
|