love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Chinese koolsalade met tonijn. Fase 2, Dr. Frank i.v.m. Lactose.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote Chinese kool of 2 kleintjes;
3 blikjes tonijn (op water);
1 bos bosuitjes;
4 tomaten;
4 eetlepels kappertjes;
75 ml boerenyoghurt;
snufje peper en zout;
4 eetlepels olijfolie;
rucola.
Bereiding:
Verwijder het buitenste blad van de Chinese kool en pel daarna vier mooie bladeren af om straks de salade in te presenteren. De rest van de kool met een scherp mes in fijne reepjes snijden. Was de kool in ruim water en voeg hier eventueel wat citroensap aan toe om hem extra knapperig en fris te houden.
Laat de tonijn uitlekken. Verwijder indien nodig het buitenste blad van de bosuitjes en een centimeter van het groene uiteinde. De bosuitjes snijd je in fijne ringen, ook het groene gedeelte. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in reepjes. De zaadlijsten van de tomaten pureer je met een staafmixer tot een tomatensapje (weggooien is natuurlijk zonde). Meng de salade, kool, tonijn, bosui en tomaten luchtig door elkaar.
Maak een dressing van kappertjes, boerenyoghurt en een snufje zout en peper, en meng deze door de salade. Tot slot maak je nog een rucolaolie met de staafmixer en hiermee besprenkel je de gevulde Chinese-koolbladeren.
Verrukkelijk.
Bron: https://www.gezondnu.nl/ |
|