Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
De taart bevat geen granen (en is dus glutenvrij), geen toegevoegde suiker en geen melk (en is dus eveneens lactosevrij).
Probeer overrijpe bananen te gebruiken, deze geven een lekkere zoetige smaak aan de taart.
Ingrediënten voor 12 taartpunten:
3 overrijpe bananen;
4 grote eieren;
1 kop kokosrasp (90 gram);
½ kop gesmolten kokosolie (125 ml);
¼ kop espresso (60 ml), bij voorkeur koffie gezet van vers gemalen bonen;
⅓ kop (rauwe) cacaopoeder (30 gram);
1 eetlepel kaneel;
¼ theelepel fijn zeezout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
Doe het mengsel in een taartvorm (bv. een springvorm) en bak 20 minuten. Prik met een satéprikker in de taart. Als deze er zo goed als droog uitkomt, is de taart klaar, zo niet laat nog 5 minuten langer bakken. De baktijd hangt ook af van de soort vorm die je gebruikt.
Laat de taart helemaal afkoelen en bestrooi met wat extra cacaopoeder.
Bereiding:
Hak de dadels in een keukenmachine.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Voeg de kokoslie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine.
Verdeel de chocolade fudge topping over de taart.
Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven.