Mieshka Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 17-4-2011 Berichten: 83 Dieet: Gezond eten en opletten met kh Woonplaats: Zuid-Holland
|
|
Citroenbloemkool met knoflook en feta
Ingrediënten:
1 bloemkool (van redelijke afmeting)
olijfolie
1 flinke citroen
2 tenen knoflook, gepeld
een flinke handvol gesneden bieslook
een stuk feta, naar smaak afgebrokkeld
zeezout
Bereiden:
Snij de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte.
Was ze en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een scheut(je) olijfolie in een koekenpan en schep de bloemkoolroosjes in de pan als de olie goed heet is.
Bak ze in 6-7 minuten goudbruin maar nog lekker knapperig.
Eerst de ene kant van de roosjes, daarna de andere kant.
Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
Pers de knoflook uit boven de bijna gare bloemkool (als je dit in het begin al doet verbrandt de knoflook) en bak nog even 30 seconden mee.
Haal de pan van het vuur en schep de citroenrasp, een flinke snuf zeezout en de bieslook door de bloemkool.
Verbrokkel de feta (hoeveelheid naar smaak) erboven en schep het geheel nogmaals om.
Serveer direct.
Dit is een recept van Amber Albarda. Ik volg haar dieet niet, maar dit recept is natuurlijk ook prima toe te passen in andere (low carb) dieten! Erg lekker!
Er stond dat dit recept voor 3-4 personen is, maar als je er geen aardappels of nog een andere groente bij eet, vind ik dit meer voor 2 personen. Maar meestal kun je dit zelf ook aardig inschatten, afhankelijk van hoe veel je eet.
Ik bak zelf trouwens de bloemkool wat langer, dat het wat gaarder is, dat vind ik lekkerder.
Eet smakelijk! _________________ |
|