love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Corsicaanse kalfslapjes.
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
4 dunne kalfslapjes à 125 gr;
80 gram boter;
4 plakjes gerookte ham (Parma);
2 sjalotjes;
0,5 dl madera (alcohol verdampt na verhitting, anders bouillon);
basilicum, gedroogd;
tijm gedroogd;
4 verse blaadjes salie;
zout en peper.
Bereiding:
Bestrooi de kalfslapjes met de kruiden. Leg er een plak ham op en een blaadje verse salie. Steek ze vast met een borrelprikker. Smelt 50 gram boter in een pan en bak hierin de lapjes 4 minuten aan elke kant. Schil ondertussen de sjalotjes en hak ze fijn. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
Doe de sjalot in de braadboter en laat ze zachtjes smelten. Giet er dan de madera (of bouillon]) over en laat op hoog vuur 5 minuten koken. Monteer de saus met de rest van de boter en breng de saus op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de kalfslapjes en serveer met spinazie.
Tip: nog lekkerder met verse Italiaanse kruiden!
Monteren is het binden van een warme vloeistof met klontjes boter. Deze boter wordt door de warme vloeistof gedaan en met een garde in de vloeistof geroerd. Hierdoor krijgt de vloeistof een dikkere structuur en een vollere smaak. Het is belangrijk dat de vloeistof tijdens het monteren niet te warm is, omdat de boter dan smelt en de boter niet meer kan stollen.
Ook na het monteren mag de saus niet meer te veel verwarmd worden, omdat de boter dan smelt en de saus gaat schiften.
Voedingswaarden pp: 238 Kcal., 30 Eiw., 0,8 Koolh., 12 Vet. |
|