Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Chermoula: ook low carb
Saus/Dip Mediterraans
Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven.
INGREDI?NTEN voor 4 personen:
3 teentjes knoflook, grof gesneden
1 theelepel fijngemalen komijn
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel paprikapoeder
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes
1 theelepel saffraan
2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
sap van ½ citroen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDEN:
Doe de knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, Spaanse peper, saffraan, peterselie en koriander in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen tot je een grove pasta hebt. (Je kunt dit ook met een grote vijzel doen.)
Doe in een grote kom, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven. Laat minimaal 20 minuten intrekken.
Voedingswaarde pp: 101,5 Kcal., 0,9 Eiw., 9 Vet., 3 Kh.
Bron: Kookboek Een Maand In Marrakesh
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft._________________ |
|