Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Groenteschotel met Uitsmijter ook Low Carb
Bevat pp 400 kcal., Eiwit 31 g., Vet 29 g., Kh., 4 g.
INGREDI?NTEN:
250 g cherrytomaatjes
100 g groene aspergetips (schaaltje)
75 g haricots verts[of dunne sperzieboontjes]
2 geroosterde rode paprika's (pot)
2 plakken Serranoham (elk ca. 3 mm dik)
150 g chorizoworst (in plakjes van 2 mm)
2 takjes peterselie
8 eieren (M)
1 theelepel milde paprikapoeder
boter om in te vetten
MATERIALEN:
4 ovenschaaltjes, doorsnede ca. 15 cm
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. In pan water aan de kook brengen. Tomaatjes wassen en halveren. Van onderkant asperges 1/2 cm afsnijden. Van haricots verts puntjes afsnijden en in stukken snijden. Asperges en haricots verts in pan met kokend water ca. 2 minuten koken, afgieten en afspoelen onder koud water. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Ham in blokjes snijden. Plakjes chorizo in vieren snijden. Peterselie fijnhakken. Ovenschaaltjes invetten. Tomaatjes met snijkant naar beneden in schaaltjes leggen. Boven elk schaaltje 2 eieren breken. Asperges, haricots verts, paprikareepjes, hamblokjes en chorizoplakjes erop leggen en bestrooien met paprikapoeder en peterselie. Schaaltjes in midden van oven in 15 à 20 minuten bakken tot ei gaar is.
Dit is lekker als lunchgerecht maar kan ook goed als avondmaaltijd. En als je al wat meer koolhydraten mag, 1 snee volkorenbrood erbij.
Ook kan je het met diverse andere groenten maken, zoals courgette , aubergine.
Eet smakelijk., Springtime
Bron: Springtime_________________ |
|