Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Knolselderijsoep met dille, tomaatjes en gorgonzolakaas low carb
BOODSCHAPPENLIJSTJE:
Voor 4 personen
? 1 knolselderij *
? 1 ui, gesnipperd
? 25 gr boter
? 125 ml room, bv Apro soya cuisine
? 1 L kippenbouillon of groentebouillon, van pot of blokje
? 1 bosje dille
? 100 gr kleine tomaatjes, gehalveerd
? 100 gr gorgonzola kaas, in stukken, of een andere pittige kaas
BERIJDINGSWIJZE:
Snijd de knolselderij in plakken, verwijder daarna de schil. Snijd daarna in repen en daarna in blokjes. Fruit de ui goudbruin in de boter in een soeppan. Voeg de knolselderij toe en bak 10 minuten, op laag vuur, mee, schep af en toe om. Schenk de room en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Houd enkele dilletopjes achter, snijd de rest grof en laat meekoken. Laat de soep op laag vuur minimaal 25 minuten, met de deksel schuin op de pan, koken. Pureer de soep daarna met de staafmixer of in de blender. Breng daarna op smaak met zout en peper. Let op dat het niet té zout wordt, want de roquefortkaas is ook al zout. Warm op het laatst de tomaatjes mee in de soep. Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de gorgonzola erover. Garneer met de achtergehouden fijngesneden dille.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde pp: 232 Kcal., 8 Eiw., 16 Vet., 8,7 Kh.
Bron: Landmarkt + aanpassingen naar Dr. Frank
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft_________________ |
|