Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Salade Caponata uit Sicilië ook Low carb
Dit bekende groentegerecht uit Sicilië kan warm worden gegeten, maar kan ook koud worden geserveerd. Het is dan eigenlijk een salade.
Heerlijk gerecht voor de zomer om buiten te eten met een stukje vlees of vis van de bbq of grill.
voor 4 personen
INGREDIENTEN:
2 eetl olijfolie extra vergine
2 grote aubergines, in blokjes van 2 cm
2 rode paprika's, in blokjes
1 tl oregano
1 rode ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, in stukjes
16 groene olijven zonder pit
2 el kappertjes
1 eetl rode-wijnazijn***
4-5 ansjovisfilets, gehakt (optioneel)
4 rijpe tomaten, ontveld en grofgehakt
2 el geroosterde pijnboompitten
3 el gehakte bladpeterselie
zout en peper
BEREIDING:
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de aubergineblokjes op hoog vuur bruin in ca. 5 minuten. Bestrooi ze met de oregano en wat zout.
Doe de resterende olie in een andere pan en bak daarin de ui, knoflook en bleekselderij en paprika. Doe na 3 minuten de olijven, kappertjes, rode-wijnazijn en desgewenst de ansjovis erbij en bak een paar minuten mee tot de azijn wat verdampt is. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
Giet het teveel aan olie van de aubergineblokjes af en doe ze bij de andere groenten. Laat nog 3 minuten sudderen en maak op smaak af met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe of een scheutje olijfolie. Strooi de pijnboompitten en de peterselie erover en serveer warm of koud.
Voedingswaarden pp: 176 Kcal., 5.7 Eiw., 11 Kh., 11,9 Vet.
*** Vooral die Rode-WijnAzijn, geeft een extra frisse smaak aan de groente.
Bron: uit eigen kookschrift.
Bron: Springtime_________________ |
|