Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr. Frank: Venkel met ham en gorgonzola ook Low carb!
Hoofdgerecht (4 personen)
INGREDI?NTEN:
4 kleine venkelknollen
zout, peper
250 g gekookte achterham in dunne plakjes
1/2 dl [soja] melk
1 dl slagroom[of room culinair]
100 g gorgonzola
100 g verse roomkaas
3 el geraspte parmezaanse kaas[of grana padano van zanetti]
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij elke venkelknol in de lengte in vieren. Snij het venkelgroen grof. Kook de venkel in kokend water met zout in +/- 10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de [soja]melk met de [slag]room en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen.
Voedingswaarden pp: 243 Kcal., 25 Eiw., 6,7 Kh., 12 Vet.
Bron: Venkel recepten + aanpassingen naar Dr. Frank.
Succes Springtime_________________ |
|