Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr.Frank:Auke-YOGHURTTAART en KWARKTAART, ook Low-carb
Datum: 24 jun 2010, 22:10
KWARKTAART.
Een kwarktaart kan prima bij de koffie. Je kunt hem maken zonder bodem.
600 gr magere kwark laten uitlekken. (In een papieren koffiefilter)
1/2 citroen uitpersen
zoetstof naar eigen smaak
15 gram gelatinepoeder
2 1/2 dl sojamelk.
Bereiding:
gelatinepoeder laten wellen.
na enige tijd in ongeveer 45 seconden op 800 watt in de magnetron oplossen
Het vocht moet helder zijn. NIET KOKEN.
Uitgelekte kwark met de mixer mengen met de citroen,zoetstof en de sojamelk.
Daarna de opgeloste gelatine toevoegen.
In een springvorm op laten stijven in de koelkast.
Uit deze taart zijn zeker 12 punten te halen en per punt is dat:
Kcal 37.25 - Eiwit 7,4 - Koolh 2 - Vet 0,2
Het kan natuurlijk ook met gelatine blaadjes. 1 blaadje is 2 gram dus 7 a 8 blaadjes.
Zelf kan ik niet overweg met gelatineblaadjes !!!
De taart is ook te maken met aardbeien i.p.v. citroen. Dan moet je de aardbeien erbij optellen. 155 gram aarbeien geeft als resultaat per punt, 1/12 taart:
kcal 42,41 eiwit 7,45 koolh 2,64 vet 0,19
De uigelekte kwark geeft een vollere smaak, maar kan ook met niet uitgelekte kwark, maar dan wat meer gelatine gebruiken.
Als je toevallig alleen een bak kwark van 500 gram in huis hebt, iets minder gelatine en sojamelk gebruiken. Hij wordt dan wat minder hoog.
succes.
Voor de mensen die iets minder streng voor zichzelf zijn, kan er een bodem onder.
Dit is een variatie op een recept van SpringTime.
amandelen 20,00 gram
cocosnootvlees 30,00 gram
bakpoeder 7,00 gram
roomkaas 0.2 % vet Lidl 30,00 gram
ei 2,00 st.
margarine
(60-70% vet) 22,50 gram
Margarine vloeibaar maken in de magnetron.
Eieren mixen daarna de boter erbij.
De ander ingredienten toevoegen.
In in een vorm bakken, ter grootte van de te maken taart.
Eerst even bakfolie of bakpapier in de vorm.
Geen springvorm daar is het beslag te dun voor.
De oven voorverwarmen en 40 min op 120 graden, circulatieoven, bakken.
Af laten koelen voor dat het kwarkmengsel er op gedaan kan worden.
De taart kan in 12 punten totaal Kcal 572,80 eiwit 22,21 Koolh 4,58 Vet 49,53
Dat is per punt Kcal 47,12 eiwit 1,85 koolh 0,35 vet 4,13
----------------------------------------------------------
YOGHURTTAART. [ ook van Auke]:
Een yoghurttaart kan prima bij de koffie. Je kunt hem maken zonder bodem.
500 gr Slagroomyoghurt van de Lidl (weinig koolhydraten)
1/2 citroen uitpersen
zoetstof naar eigen smaak
16 gram gelatinepoeder
2 1/2 dl sojamelk.
Bereiding:
gelatinepoeder laten wellen.
na enige tijd in ongeveer 45 seconden op 800 watt in de magnetron oplossen
Het vocht moet helder zijn. NIET KOKEN.
De yoghurt met de mixer mengen met de citroen,zoetstof en de sojamelk.
Dit mengsel moet op kamertemperatuur zijn.
Daarna de opgeloste gelatine toevoegen.
In een springvorm op laten stijven in de koelkast.
Uit deze taart zijn zeker 12 punten te halen.
Het kan natuurlijk ook met gelatine blaadjes. 1 blaadje is 2 gram dus 8 blaadjes. Je kunt dan, na het weken van de blaadjes, de blaadjes in de verwarmde soyamelk opleossen.
Zelf kan ik niet overweg met gelatineblaadjes !!!
De taart is ook te maken met aardbeien i.p.v. citroen. Dan moet je de aardbeien erbij optellen. (155 gram aarbeien) of suikervrije limonade siroop.
Met de warme dagen maak ik hem met citroen.
Eet smakelijk
----------------------------------------------------------
Groetjes, SpringTime.
Bron: Aikes en SpringTime samen_________________ |
|