love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gamba's met een curry van kokosmelk. BBQ.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gr gamba's (11 à1 5 stuks), gepeld en volledig schoongemaakt;
2 eetlepels plantaardige olie;
grof zeezout;
vers gemalen zwarte peper.
Saus:
2 el fijn gehakte sjalot;
2 el gehakt citroengras (alleen het witte gedeelte);
1 tl fijn gehakte knoflook;
1 el currypoeder;
250 ml kokosmelk;
1 tl vissaus;
1 tl limoensap;
1 tl tamarindemoes;
½ tl grof zout;
¼ tl vers gemalen zwarte peper;
1 snuifje gemalen kruidnagel;
2 el grof gehakt basilicum;
plantaardige olie.
Bereiding:
Warm de olie op een matig vuurtje op in een steelpan. Voeg de sjalot, het citroengras en de knoflook toe. Laat 2 à 3 minuten pruttelen en roer af en toe om. Doe het currypoeder erbij en laat nog 1 minuut op het vuur staan; roer af en toe nog een keer om. Voeg de resterende ingrediënten voor de saus toe. Breng aan de kook; zet daarna het vuur lager en laat nog 5 minuutjes verder sudderen op een zacht vuurtje. Giet de saus door een puntzeef. Bewaar.
Bestrijk de gamba's lichtjes met wat olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de gamba's via de directe grillmethode (230°C à 285°C) 2 tot 4 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze daarbij één keer om, tot ze stevig aanvoelen en ondoorzichtig worden in het midden. Haal van de barbecue en dien warm op met de saus en evt. geurige jasmijnrijst.
Bestrooi met vers basilicum.
Bron: http://nl.weberstephen.be/ |
|