love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Geroosterde spitskool.
Ingrediënten voor 4 personen;
4 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels Dijon mosterd;
1 eetlepel mosterdzaad;
1 kleine spitskool;
50 gr coppa di parma (vleeswaren).
Bereiding:
In een kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.
Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 minuten gaar roosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.
Tip: In plaats van pittige Dijonmosterd en mosterdzaad kun je ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.
Bron: http://www.spitskool.com/ |
|