Irisje20 Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 30-10-2012 Berichten: 15 Dieet: Gezond eten
|
|
Gehaktballetjes in rode wijn (2pers)
½ snee volkorenbrood zonder korst
2 takjes peterselie
Geraspte citroenschil
200 gram rundergehakt
1 eetlepel olie
½ dl rode wijn
Reepjes citroenschil
Bereiding
1.Week het brood enkele minuten in koud water.
2.Snijd of knip de peterselie klein.
3.Knijp het brood uit en voeg de peterselie, wat geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas, het gehakt, peper en een beetje zout toe.
4.Kneed dit goed door en vorm er 6-8 gehaktballetjes van.
5.Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Voeg de wijn toe en laat de gehaktballetjes in 10 minuten gaar sudderen. Roer reepjes citroenschil door de jus.
Per portie: 310 kcal en 4 gram koolhydraten
Gehaktballetjes in het groen (2pers)
8 groene olijven zonder pit
150 gram mager rundergehakt
½ struik bleekselderij
200 gram sperziebonen
1 groene paprika
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
1.Snijd de olijven klein.
2.Maak het gehakt aan met de olijven, peper en een beetje zout.
3.Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
4.Maak de groente schoon.
5.Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
6.Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
7.Voeg de groente toe met 2 dl water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
8.Maak op smaak met de tomatenpuree.
Per portie: 315 kcal en 9 gram koolhydraten.
Spaanse gehaktballetjes (2pers)
10 olijven
200 gram rundertartaar
2 teentje knoflook
1 eetlepel vloeibare margarine
½ blik gepelde tomaten
½ dl droge sherry
1 dl bouillon (van tablet)
Bereiding
1.Snijd de olijven klein.
2.Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook, peper en een beetje zout. Vorm er kleine balletjes van.
3.Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
4.Voeg de tomaten met vocht, de sherry, de bouillon, de rest van de olijven en wat peper en weinig zout toe. Stoof het vlees in 15 minuten gaar.
Per portie: 240 kcal en 5 gram koolhydraten
Gehaktballetjes in mosterdsaus (2pers)
1 sjalot of stukje ui
200 gram rundertartaar
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel vloeibare margarine
1½ dl bouillon
1 eetlepel maïzena
1 dl kookroom light
1 bosuitje
Bereiding
1.Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
2.Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper, een beetje zout en 1-2 theelepels mosterd.
3.Vorm er kleine balletjes van.
4.Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
5.Fruit de rest van de sjalot kort mee.
6.Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
7.Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
8.Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
9.Laat de saus binden.
10.Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
11.Roer het bosuitje door de saus.
Per portie: 230 kcal en 8 gram koolhydraten_________________ |
|