Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gehaktpizza

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Ingredi?«nten:


Voor 3 personen
in plaats van een deegbodem wordt voor deze pizza een gehaktbodem gebruikt
Bereidingstijd 20-30 minuten

300 gr. gehakt,
3 eetlepels kruidenkaas (bv picfrish van de lidl)
zout en peper naar smaak
3 eetlepels tomatenpuree
half bakje champignons,
125 gr mozzarella di buffala
25 gr geraspte peccorino of parmezaan
1 tl oregano of italiaanse kruiden

Werkwijze:
Hulpmiddelen
een magnetron,
een ronde ovenvaste schaal met 16 tot 20 cm diameter,
deksel of bord
Het gehakt mengen met de fijne kruidenkaas en zout en peper naar smaak. Het gehaktmengsel dun uitdrukken op de bodem van de schaal. Een opstaand randje maken van 2 tot 4 cm
De tomatenpuree losroeren met zo weinig mogelijk water (1 eetlepel) en over de gehaktbodem uitstrijken. De champignons in dunne plakjes snijden en op het gehakt schikken, daarop de mozzarella in plakjes en bestrooien met de oregano. De schaal onafgedekt 12 minuten op driekwart vermogen (= ongeveer 600 watt) verwarmen
Het vet afgieten en de geraspte kaas erover strooien. Nog circa 2 minuten verwarmen tot de kaas gesmolten is. 2 minuten laten nagaren in de magnetron met het deksel er op. Eet smakelijk!

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: zo 19 dec 2004 13:40    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1