love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gemarineerde kipfilet met cashewnoten. Oosters hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
200 ml yoghurt;
½ eetlepel geraspte verse gemberwortel;
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar);
1 mespunt kruidnagelpoeder;
2 theelepels grof gemalen zwarte peper;
4 kipfilets van 125 gr;
1 ui, grof gesnipperd;
50 gr cashewnoten;
½ theelepel chilipoeder;
1 theelepel gemalen geelwortel (kurkuma);
3 eetlepels olie;
1 eetlepel fijngehakte koriander.
Voorbereiding:
Roer in een schaal de yoghurt, gember, gemalen koriander, kruidnagelpoeder en zwarte peper tot een marinade. Wentel de kipfilets erdoor en laat ze afgedekt 8 uur (of liever nog 24 uur) in de koelkast marineren. Keer de kipfilets regelmatig in de marinade.
Bereiding:
Pureer de ui, de helft van de cashewnoten, de chilipoeder, geelwortel en 75 ml water in de keukenmachine of met een staafmixer in een hoge kom.
Neem de kipfilets uit de yoghurtmarinade en dep ze droog. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets snel aan beide kanten lichtbruin. Roer de marinade en het notenmengsel door het bakvet. Voeg zout naar smaak toe. Laat de kipfilets afgedekt in 15 à 20 minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze af en toe in de saus.
Strooi vlak voor het serveren de rest van de cashewnoten en de koriander erover.
Tip: Lekker met basmatirijst en een salade van mango en veldsla.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.smulweb.nl/ |
|