love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Geroosterde tomatensoep. Dr. Frank.
Ingrediënten voor 4 personen:
900 gr Piccobello's;
4 teentjes knoflook;
1 ui;
olijfolie;
versgemalen peper en zout;
2 el Provençaalse kruiden;
7 dl groentebouillon;
verse oregano;
4 eetlepels crème fraîche.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185°C. Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook. Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Schep het geheel in een grote pan ( houd 4 eetlepels tomaatjes apart), schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Roer de crème fraîche los met wat fijngehakte oregano. Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de kruiden crème fraîche en de achtergehouden tomaatjes. Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.
Voedingswaarden Piccobello's per 100 gram:
Energie: 22 kcal;
Eiwit: 0,7 gr;
Koolhydraten: 3,1 gr;
Water: 94,2 gr;
Vet: 0,5 gr;
Vezels: 1,2 gr.
Eet smakelijk. |
|