Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Gestoofde mosselen met venkel en tomaat.
Dit heb je nodig:
1) 4 kg mosselen
2) 2 el olie
3) 1 ui en 4 teentjes knoflook
4) 400 gram gepelde tomaten (mag ook uit blik)
5) 4 el gehakte peterselie
6) 3 dl witte wijn
7) 3 el gesneden bosuitjes
peper en zout
9) 2 el venkelzaadjes
1) Borstel de mosselen schoon onder stromend water en verwijder de baardjes
2) Verwijder de kapotte en open mosselen
3) Doe de gewassen mosselen in een grote pan
4) Pel en snipper de ui en de knoflook zeer fijn
5)Verhit een andere pan met de olie en fruit hierin de ui en knoflook ,voeg ook de venkelzaadjes toe en de tomaten
6)Laat het geheel circa 4 minuten garen en meng het goed door elkaar
7)Giet de wijn bij de mosselen samen met een flinke draai peper uit de molen en zout
8)Breng de mosselen aan de kook en laat ze circa 5 minuten met de deksel verder garen (schud de mosselen een paar keer om)
9) Schenk als de mosselen open zijn ,de tomatensaus erbij
10) Voeg de bosuitjes toe en roer het geheel voorzichtig door
11) Serveer de mosselen met een lekkere salade
Bij dit gerecht smaakt ook vers low-carb brood bij wat je zelf kan bakken
Recept mini broodjes:
https://www.weegclub.nl/forum/viewtopic.php?t=3498&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= |
|