Gevulde gehaktballetjes voor 2 a 3 personen
Ingredi?«nten:
200 gram rundergehakt
50 gr Boursin of andere kruidenkaas
25 gram gepelde pistachenoten
25 gram gehakte gemengde noten naar keuze
1 ei
1 eetlepel Johannespitmeel of colonrein
zonnebloem- of arachide-olie
gehaktkruiden naar keuze
Bereiding:
Hak de pistachenootjes een beetje fijn en meng ze met de Boursin
Klop het ei los
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 1 eetlepel johannespitmeel of colon rein en 2 eetlepels ei
Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk die in de hand zo plat mogelijk
Verdeel de Boursin met noten in 6 stukjes
Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand en leg er een stukje Boursin op
Vouw het gehakt om de kaas en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar, zodat de kaas er niet meer uit kan
Strooi wat gemengde noten (die je gehakt hebt in een diep bord.
Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het notenmengsel, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt
Verhit de olie tot ?± 180?° c, frituur de gevulde gehaktballen in de hete olie in ?± 7 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken _________________ It's in the valleys I grow
|