love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gevulde paprika's met gehakt voor 2 personen.
Ingrediënten:
2 paprika's (geel, groen of rood);
4 tomaatjes;
1 kleine ui;
1 eetlepel olijfolie ;
2 eetlepel verse peterselie;
400 gr rundergehakt;
zout en peper;
majoraan, tijm (vers of gedroogd);
1 à 2 dl vleesbouillon.
Bereiding:
Paprika??s in de lengte halveren. Zaadjes, zaadlijsten en steeltjes verwijderen.
De paprika??s helften in ½ liter gezouten kokend water 5 min. voorkoken. Paprika??s afgieten, water opvangen.
Olijfolie verwarmen in koekenpan, ui goudgeel fruiten.
Het rundergehakt toevoegen en bakken. Op smaak brengen met zout, peper, tijm en majoraan.
De tomaatjes enkele seconden in het opgevangen heet kookwater van de paprika??s leggen. Tomaatjes ontvellen.
De ontvelde tomaatjes in kleine stukjes snijden en met het gehakt mee bakken.
Als laatste de fijngehakte peterselie toevoegen.
De paprikahelften in een ovenvaste schaal leggen en met het rundergehakt vullen.
Uit het kookvocht van de paprika??s, 1 à 2 dl vleesbouillon maken met bouillonblokje. Vleesbouillon in de schaal bij de gevulde paprika??s gieten. Schaal bedekken met aluminiumfolie en 30 min. in het midden van de oven plaatsen op 200°C.
Serveren met Miracle Shirataki Rice.
Eet smakelijk. |
|