love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Heerlijke fris zoete monchou-achtige kersentaart.
Puur, gezond, zuivel- en glutenvrij. Zonder geraffineerde suikers!
Voor 6 punten taart.
Nodig: blender, pannetje om de kokosolie in te smelten, taartvorm ? 18 cm vorm, bakpapier voor de taartbodem, plasticfolie voor over de taart.
Ingrediënten.
Bodem:
80 gram amandelen (of amandelmeel);
60 gram rozijnen óf dadels zonder pit;
10 gram geraspte kokos;
½ tl vanillepoeder;
1 tl koekkruiden.
Vulling:
225 gram cashewnoten;
citroensap van 1 citroen;
1½ el acacia honing;
1 el lucumapoeder (Lucuma is een tropische vrucht en een superfood, te vervangen door honing);
1/3 blikje biologische kokosmelk (Terrasana 400 ml blikje);
snufje zout;
70 gram gesmolten kokosolie;
200 gram bananen;
kersenjam, biologisch (Ekoland bevat alleen kersen!).
Bereiding.
Bodem:
De amandelen in je keukenmachine/blender fijn malen.
Voeg de rozijnen of dadels erbij en alles verder fijn malen.
Het plakt nogal, tussendoor even roeren om alles goed fijn te krijgen.
Vervolgens de kokos, koekkruiden en vanille toevoegen en nog even blenden om goed te mengen.
Voeg een beetje water toe om het mengsel zo te krijgen dat je het in je hand net stevig blijft als je het samen knijpt. Het mag aan de droge kant blijven, zodat je taart niet klef wordt.
Verdeel het mengsel op de bodem van je taartvorm en met een koele vochtige hand stevig aandrukken.
Vulling:
De cashewnoten in je blender fijn malen, voeg de citroensap, honing, kokosmelk en zout toe en zorg dat alles goed mengt.
Voeg de bananen en kokosolie toe aan het mengsel in de blender en goed glad blenden.
Schenk het mengsel over de taartbodem.
Zet afgedekt ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven en haal de taart uit de koelkast en smeer de kersenjam er overheen. Plaats weer terug in de koelkast om verder stevig te worden.
Totaal minstens 8 uur in de koelkast laten opstijven.
Bron: http://www.praktijkzeon.nl/gezondheid/recepten/
Smullen maar! |
|