Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Herfst soep met zuurkool en spekjes.
Ingrediënten voor 4 porties:
300 gram biologische spekblokjes of reepjes;
2 uien;
1 pakje zuurkool (500 gram);
1 appel;
2 theelepels fijn zeezout;
vers gemalen zwarte peper naar smaak;
2 theelepels kerriepoeder.
Bereiding:
Bak de spekblokjes krokant en haal ze met een schuimspaan uit het vet (bewaar ze even op een schoteltje).
Snijd de uien in blokjes en fruit deze een paar minuten aan in het vet van de spekblokjes.
Was de appel goed, snijd in stukjes en voeg deze samen met de zuurkool toe. Bak 2 minuten mee.
Voeg 1 liter water toe en kook 25 minuten.
Voeg zeezout, peper naar smaak en kerrie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Als de soep wat te dik is naar je zin, voeg dan nog ongeveer 250 ml water toe.
Roer de spekjes door de soep.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
|
|