Ingredienten:
500 gr. Kabeljauwfilet
olie om te frituren
wat koffiemelk of room
2 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
1 el sojasaus (kikkomansaus is zonder suiker)
1 el sambal oelek
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 - 1 1/2 dl water
2 salamblaadjes
2 blaadjes djeruk purut
1 stengel sereh
1 plakje laos
1 plakje gember
1 tl terasi
wat zoetstof
zout naar smaak
Bereiding:
Vis in 4-en verdelen en bestrooien met zout. Door de koffiemelk of room halen en in de hete olie frituren tot mooi goudbruin. Uit laten lekken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in wat olie. Voeg de salam, djeruk, gekneusde sereh, laos en gember toe en fruit even mee. Voeg dan de sojasaus, sambal, tomatenpuree en water toe, even sudderen. Leg dan de vis hierin en laat alles 5-10 minuten sudderen, de vis mag niet uit elkaar vallen. Voor het serveren de gember, sereh, laos, salam en djeruk blaadjes verwijderen.
[img]http://www.tabloidnova.com/Articles%5CPrinting%5CXVI%5C879%5CPictures%5C15993%5C15993-[/img] _________________ It's in the valleys I grow
|