love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Deze heerlijke indonesische Foe Yong Hai saus past heel goed bij eiergerechten.
Aantal personen: 4.
Ingrediënten:
2 deciliter kippenbouillon (eventueel van een tablet);
4 eetlepels tomatenketchup;
2 eetlepels ketjap manis;
1 theelepel djahé (gemberpoeder);
1 eetlepel tartex vegabin, het vegetarische bindmiddel;
2 eetlepels water.
Extra ingrediënten:
1 mespunt laos;
½ à 1 theelepel sambal oelek.
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg tomatenketchup, witte basterdsuiker, ketjap manis en djahé toe.
Laat alles, onder voortdurend roeren, 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de tartex vegabin aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel door de saus en laat er nog even de kook over komen.
Tip:
Roer tegelijk met het tartex vegabin mengsel 1 mespunt laos door de saus, en/of voeg er ½ à 1 theelepel sambal oelek aan toe.
De saus kan worden ingevroren tenzij ze pas na het ontdooien met tartex vegabin wordt gebonden.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.kraotach.nl/ |
|