love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Spaghetti carbonara.
Klassiek recept voor Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr spaghetti;
200 gr gerookte spekblokjes of reepjes;
2 teentjes knoflook;
takje verse peterselie;
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt;
3 eieren;
peper en zout.
Bereiding:
Doe de spekblokjes in een pan en bak ze mooi krokant, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden. Zet ondertussen een grote pan water met een snufje zout op het vuur en als het water kookt, voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 min al dente.
Snijd ondertussen de knoflook en de peterselie fijn en bak deze kort mee met de spekjes. Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat zwarte peper toe. Giet de spaghetti af en doe direct terug in de pan. Giet het eiermengsel erdoor en blijf roeren, totdat de eieren een romige saus vormen.
Let op: als de spaghetti te veel is afgekoeld, bind de saus niet maar als de spaghetti te heet is, gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer op het vuur. Schep de spekjes en knoflook erdoor en serveer direct. Garneer eventueel met een beetje kaas en peterselie.
Lekker met een frisse salade.
Bron: http://www.leukerecepten.nl/ |
|