Ingredi?«nten
Voor 1 persoon:
een stuk kabeljauw van ongeveer 2 ons.
(mag ook roodbaars, scholfilet, snoekbaars o.i.d. zijn)
plakken bacon (zonder suiker voorverpakt bij b.v.aldi)
citroen
peper
evt. wat dille
paar druppels olie om in te vetten
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Vet van een kleine ovenschaal de bodem met wat olie in.
Spoelde vis even af onder de kraan en dep hem weer droog met keukenpapier.
Besprenkel de vis met citroensap en doe er wat peper en evt de dille overheen (geen zout! de bacon zal ook een zoutsmaak afgeven)
Snijd de vis (overdwars) in gelijke repen van ongeveer de breedte als je bacon is.
Rol de vis op en rol daar een plak bacon omheen.
Zet de rolletjes op de onderkant (waar geen spek zit) in de ovenschaal.
Zet de schaal met visrolletjes ongeveer 25 min. in de oven.
Lekker met spercibonen of peultjes _________________ It's in the valleys I grow
|