essie79 Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 8-5-2010 Berichten: 43 Dieet: low carb
|
|
KIP TIKKA MASALA 4 personen
Ingrediënten
? 170g volle yoghurt
? 1 eetlepel verse gehakte gemberwortel
? 1 eetlepel gehakte koriander plus wat extra om te garneren
? 2 theelepels chilipoeder
? 1 theelepel fijngemalen korianderzaden
? 1 theelepel gedroogde munt
? 14ml extra virgin olijfolie
? ½ theelepel zout
? 700g kippenborst zonder vel of bot (kipfilet)
Bereidingswijze
Doe de yoghurt, gember, koriander, chilipoeder en munt in een ondiepe schaal en mix het goed door elkaar tot je een goede marinademix hebt. Hussel de kip goed door de marinade en laat het in de koelkast marineren voor tenminste vier uur of gedurende de nacht. Haal de kip een uur voor de bereiding uit de koelkast en breng op kamertemperatuur. Laat 4 of 6 dunne houten of bamboe spiesen weken in water. Verwarm de oven voor tot 190oC, gas mark 5. Prik de kip op de spiesen, plaats ze op een bakplaat en besprenkel ze met olie. Bestrooi met zout. Bak gedurende 30 minuten, draai één keer om halverwege de baktijd, tot ze goudbruin en goed gaar zijn. Bestrooi met gehakte koriander en garneer met limoen (optioneel).
Voedingswaarde per portie
? Netto koolhydraten: 1.5g
? Vezels: 0g
? Proteine: 39g
? Vet: 12g
? Calorieen: 282
Receptinformatie
? Hiervan maak je: 4 porties
? Voorbereidingstijd: 10 minuten
? Marineertijd: 4 uur tijd
? Kooktijd: 30 minuten
Bron : atkins_________________ |
|