love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Kokos/citroensoep met gegrilde garnalen.
Ingrediënten voor 8 personen:
2 eetlepels olie;
1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram);
500 ml kippenbouillon (van tablet);
½ blikje kokosmelk (à 400 ml);
1 citroen, schoongeboend en schil geraspt;
8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid;
1 theelepel zeezout, gemalen;
½ theelepel Chilipeper, fijngemalen;
1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden.
Materialen: grillpan.
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
Bestrijk de gamba??s met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en Chilipeper.
Gril de gamba??s in 3 à 5 minuten rondom goudbruin.
Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.
Bron: https://kerstrecepten.net/
|
|