love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
KOKOSKOEK.
Ingrediënten voor ± 20 koeken:
250 gram kokosrasp;
1 groot ei;
50 gram amandelmeel;
75 gram kokosolie;
1 dl soyamelk of kokosmelk;
½ theelepel zoetstof;
½ theelepel zeezout;
1½ theelepel zuiveringszout of bakpoeder.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de kokosolie samen met het zout, zuiveringszout en de zoetstof in een kom en klop het met de mixer door elkaar totdat er een romige, licht gekleurde massa ontstaat.
Voeg de geraspte kokos en het ei toe en meng alles goed door elkaar.
Doe een scheutje soyamelk bij het beslag, vermeng dit goed met het deeg, voeg dan een paar lepels amandelmeel toe, vermeng dit met de massa en blijf dit om en om herhalen tot dat melk en amandelmeel op zijn. Het moet een smeuïge massa worden.
Spreid op het bakblik, bakpapier of een silliconenmatje uit en druk het deeg met een vork voorzichtig naar de zijkanten. Maak er een regelmatige rechthoek van en hark er eventueel met de tanden van een vork een sierlijk patroon in.
Schuif de bakplaat in de warme oven en bak de koek in ongeveer 20 à 25 minuten gaar en lichtbruin.
Neem de kokoskoek uit de oven, laat 3 minuten afkoelen en snijd hem nog warm in stukken alvorens volledig te laten afkoelen. (± 20 koeken).
Bewaar hem in een luchtdichte koektrommel en consumeer binnen één week.
Heb je graag een sterke kokossmaak, vervang dan de soyamelk door kokosmelk.
Heerlijk bij een kopje thee of koffie.
Bron: http://gezondverstand.clubs.nl/ |
|