love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Koolrabi met tomaat en gehakt uit de oven.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 koolrabi's;
2 tomaten;
250 gram half om half gehakt;
2 teentjes knoflook;
3 takjes fijn gehakte peterselie;
zout en peper;
4 plakjes rauwe ham;
½ ei;
1 el paneermeel;
½ el kerrie;
1 el citroensap;
100 gram mascarpone;
1 el sojamelk;
50 gram geraspte kaas.
Bereiding:
Schil de koolrabi's en snijd ze in dunne plakken.
Zet ze op met water, breng aan de kook en kook ze beetgaar of net iets zachter, afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop het ei even los en vermeng de helft met het gehakt, uitgeperste knoflook, fijn gehakte peterselie, paneermeel en de in stukjes gesneden rauwe ham. Breng op smaak met zout en peper. Goed kneden
Verdeel het gehakt over de bodem van een niet al te grote ovenschaal, het is per slot van rekening maar een gerechtje voor 2 personen, druk het gehakt wat aan. De ovenschaal hoeft niet ingevet te worden.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over het gehakt.
Daar bovenop komen de plakjes koolrabi.
Roer de mascarpone wat los met een beetje sojamelk, roer er de kerrie door plus een eetlepel citroensap. Het moet wel wat "dikkig" blijven. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.
Verdeel de koolrabi, strooi er de geraspte kaas over en zet een half uurtje in de oven.
Eet smakelijk.
Bron: http://eetlustig.blogspot.nl/ |
|