Koolrolletjes gevuld met kalkoengehakt
Ingredi?«nten:
1-2 struiken Chinese kool (of spitskool)
1 bakje roze garnalen (125 g)
1 ei
400 g (kalkoen)gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
sambal
300 ml (kippen)bouillon (van tablet)
Werkwijze:
In grote pan water met zout aan de kook brengen. Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden.
Koolbladeren 2-3 min. koken, tot ze zacht zijn. Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen. Knoflook, specerijen, 1/2 tl zout en sambal naar smaak toevoegen.
Oven voorverwarmen op 200 ?°C. Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen. Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen. Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw. Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen. Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 min. gaar laten worden _________________ It's in the valleys I grow
|