Kwarktaart van Jacky SB
Ingredi?«nten:
500 gram magere kwark 0%vet
1/2 pot zonnatura jam (aardbeien)
5 blaadjes gelatine
scheutje rum essance
5 ml vloeibare zoetstof
Dit is het recept voor een kleine kwarktaart. Heb je alleen een gewone springvorm dan moet je alles verdubbelen.
Ga als volgt te werk:
Doe de jam in een schaal en smelt in de magnetron tot vloeibaar.
Week de gelatine in water, knijp uit en los deze op in de vloeibare jam. Doe de essance en de zoetstof erdoor.
Voeg nu de kwark toe en roer het tot een homogene massa. Doe het in een springvorm en laat het inde koelkast opstijven.
lekker met een bodem van twee pannekoekjes met aardbei er tussen.
Als je het met bodem wilt maken moet die onderin de springvorm en daarna pas het kwarkmengsel erover.
Dit is echt een supertaart en dus een echte aanrader.
Ik at deze taart toen ik nog Montignacte als ontbijt.
Met dank aan Jacky die ik van de Montignacsite ken en een heel bijzonder persoon is! _________________ It's in the valleys I grow
|