Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Gevulde spinaziepaddestoelen
Ingrediënten:
250 gr. diepvries spinazie
1/8 theelepel zout
8 grote paddestoelen (portobello??s of 24 grote champignons)
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Bereiding:
Breng 125 ml water aan de kook in een middelgrote sauspan. Voeg spinazie en zout toe. Doe het deksel erop en kook volgens de gebruiksaanwijzing (spinazie in magnetron kan ook, kijk op de verpakking). Was de paddestoelen, en droog ze goed af met keukenpapier. Verwijder de steel, snijd het onderste stukje van de steel af en hak het overgebleven deel van de steeltjes in stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de gehakte stelen toe en smoor ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze weg. Doe de paddestoelen in de pan en laat ze 4 tot 5 minuten zacht bakken. Leg de paddestoelen op een ovenbestendige serveerschaal.
Laat de spinazie goed uitlekken en meng de gebakken paddestoelstukjes erdoor.
Verdeel de spinaziemix over de paddestoelhoedjes en dien onmiddellijk op, of houd ze warm in een lauwe oven. |
|