Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: soepjes!

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Irisje20
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-10-2012
Berichten: 15
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Preisoep met gerookte forel (4pers)
2 dunne preien
1 kruimig kokende aardappel
Mespunt tijm
½ liter bouillon
100 gram gerookte forel
4 bruine soepstengels

Bereiding
1.Maak de preien schoon.
2.Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
3.Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
4.Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 20 minuten gaar.
5.Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
6.Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
7.Verdeel de forel in stukjes.
8.Schenk de soep in 4 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
9.Geef er soepstengels bij.

Per portie: 70 kcal en 8 gram koolhydraten.

Heldere hete soep (2 pers)
Stukje prei
100 gram (grot)champignons
½ rood pepertje
3 dl kippenbouillon (van tablet)

Bereiding
1.Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
2.Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
3.Was het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
4.Breng de bouillon aan de kook en voeg de prei, de champignons en de peper toe.
5.Kook de soep nog 2 minuten.

Per portie: 25 kcal en 1 gram koolhydraten.

Aspergesoep (2pers)
400 gram asperges
2 dl bouillon
½ dl halfvolle melk
Nootmuskaat
2 takjes peterselie

Bereiding
1.Schil de asperges en snijd het onderste harde deel er af.
2.Snijd de asperges in stukken.
3.Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 10 minuten gaar.
4.Neem de aspergepunten er uit en houd ze apart.
5.Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
6.Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
7.Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
8.Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.

Per portie: 45 kcal en 6 gram koolhydraten.

Bietjessoep met mierikswortel (4pers)
300 gram gare rode bietjes
1 kleine ui
1 eetlepel olie
2½ dl sinaasappelsap
2½ dl groentebouillon
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels geraspe mierikswortel (potje)
6 sprietjes bieslook

Bereiding
1.Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes.
2.Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3.Verwarm de olie en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
4.Voeg de bietjes toe met het sinaasappelsap en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
5.Roer de crème fraiche glad met de mierikswortel.
6.Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Zeef de soep eventueel.
7.Warm de soep goed door en verdeel het over 4 borden.
8.Garneer met de crème fraiche en knip het bieslook er over.

Per portie: 110 kcal en 10 gram koolhydraten.

Bloemkoolsoep (2pers)
1 bosuitje
Stukje bloemkool
Mespunt kerriepoeder
½ eetlepel vloeibare margarine
1½ dl groentebouillon
1 dl halfvolle melk

Bereiding
1.Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
2.Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
3.Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
4.Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
5.Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
6.Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
7.Roer er de groene ringetjes bosui door.
8.Verdeel de soep over 2 borden.

Per portie: 85 kcal en 5 gram koolhydraten.

Champignonsoep (2pers)
½ kleine ui
150 gram champignons
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel bloem
2½ dl groentebouillon
½ dl halfvolle melk
2 takjes peterselie

Bereiding
1.Snijd het stukje ui klein.
2.Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
3.Fruit de ui in de margarine.
4.Bak de champignons kort mee. Voeg een beetje peper toe.
5.Strooi de bloem er over en warm de bloem goed door.
6.Giet de bouillon er bij en breng dit al roerend aan de kook.
7.Kook de soep nog 1 minuut door.
8.Roer er de melk door en breng aan de kook.
9.Was de peterselie en knip de blaadjes boven de soep klein.

Per portie: 95 kcal en 6 gram koolhydraten.

Thaise garnalensoep (2pers)
1 stengel sereh (citroengras)
1 teentje knoflook
4 dl kippenbouillon (van tablet)
½ verse peper
Stukje citroenschil
50 gram garnalen (noorse of hollandse)
8 blaadjes koriander

eiding
1.Snijd de stengel sereh in stukken. Verwijder van de knoflook het vliesje, maar laat het teentje heel.
2.Breng de kippenbouillon met de sereh, de knoflookteen, het stukje peper en het stukje citroenschil aan de kook. Laat dit 15 minuten trekken. Zeef de bouillon en breng hem opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen toe en warm ze mee in de bouillon. Strooi er de kleingesneden koriander over.

Per portie: 35 kcal en 1 gram koolhydraten.

Rode linzensoep (4pers)
1 ui
1 teentje knoflook
Stukje gemberwortel
1 kleine groene peper
1 eetlepel olie
½ eetlepel rode currypasta
125 gram rode linzen
8 dl groentebouillon
Citroensap
4 takjes koriander

Bereiding
1.Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie. Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren. Voeg de gewassen linzen en de bouillon toe. Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Per portie: 100 kcal en 9 gram koolhydraten.

Pindasoep (2pers)
1 sjalot of stukje ui
Mespunt kerrie
2 theelepels vloeibare margarine
3 dl kippenbouillon
3 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
1 eetlepel ketjap manis
Mespunt sambal
25 gram taugé
1 eetlepel seroendeng

Bereiding
1.Snijd het stukje sjalot heel fijn.
2.Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine glazig.
3.Voeg de kippenbouillon, de pindakaas en ketjap toe.
4.Breng dit al roerend aan de kook tot de pindakaas is opgelost.
5.Maak de soep op smaak met wat sambal.
6.Roer er de gewassen taugé door en warm dit even mee.
7.Verdeel de soep over 2 kommen en strooi de seroendeng er over.

Per portie: 220 kcal en 9 gram koolhydraten.

Pittige paddenstoelensoep (2pers)
1 sjalot
1/3 groene peper
½ jalapenopeper (potje)
100 gram oesterzwammen
100 gram (kastanje)champignons
1 eetlepel vloeibare margarine
3 dl tomatensap
8 blaadjes basilicum

Bereiding
1.Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
2.Snijd de stukjes peper fijn.
3.Maak de paddestoelen schoon.
4.Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.
5.Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
6.Bak de paddestoelen kort mee.
7.Voeg het tomatensap en de stukjes peper toe en kook de soep een paar minuten.
8.Strooi er klein geknipte basilicum over.

Per portie: 85 kcal en 6 gram koolhydraten.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2012 0:48    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1