love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Makreel met aubergine uit de oven.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 aubergines;
4 eetlepels olijfolie;
1 grote ui, grof gesnipperd;
2 teentjes knoflook, fijn gehakt;
2 eetlepels rozijnen;
1 eetlepel gedroogde oregano;
3 verse makrelen, in filets gesneden;
sap van 1 citroen;
150 gr Griekse yoghurt;
1 ei.
Bereiding:
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de oven op 220°C. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de aubergine droog met keukenpapier en schep de blokjes door het uienmengsel. Bak de aubergine op een hoge stand in 2 à 4 minuten gaar en bruin. Schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de makreelfilets in met zout, peper en wat citroensap. Verdeel het auberginemengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de makreelfilets erop. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit mengsel over de vis. Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met bulghur en tomatensalade.
Bevat per portie:
330 kcal;
18 gr eiwit;
24 gr vet;
11 gr koolhydraten.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/
|
|