Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Makreel met sinaasappel.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Makreel met sinaasappel.

Dr. Frank, fase 2 i.v.m. vruchtensuikers (Fructose).

Hoofdgerecht.

Ingrediënten:

Voor 4 personen.

Ingrediënten:
1 sinaasappel;
± 70 ml vloeibare boter;
1 eetlepel olijfolie;
1 theelepel fijngesneden oregano;
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie;
circa 600 gram makreelfilets met vel;
evt. zout, peper;
40 gram kleine kappertjes, uitgelekt;
40 gram fijngesneden zwarte olijven.

Bereiding:

Snijd met een dunschiller smalle reep¬jes schil van de sinaasappel en kook deze reepjes circa 10 minuten in ruim kokend water. Laat ze uitlekken.

Pers de sinaasappel uit.

Verhit 20 gram boter samen met de olijfolie in een braadslede en roer er de oregano en 1 eetlepel peterselie door.

Bestrooi de visfilets met zout en peper, leg ze in de braadslede en wentel ze even door de kruidige boter.

Bak de makreel, met de velkant naar beneden, 10 à 18 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225°C. Bedruip de vis regelmatig met de braadboter.

Verwarm 50 gram boter op zacht vuur en roer er de kappertjes, olijven, sinaasappelsap, sinaasappelschil en 1 eetlepel peterselie door.

Schenk de saus over de makreel in de oven en verwarm alles nog 1 à 2 minuten.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 20 jun 2014 15:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1