love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
MAROKKAANSE GEBAKKEN GROENTEN.
Dit smaakt uitstekend bij vlees of vis. Met een stuk brood erbij en feta kan het ook als vegetarisch hoofdgerecht fungeren.
Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.
Ingrediënten:
1 grote courgette of 2 kleine;
2 rode paprika's;
2 uien;
12 à 16 kerstomaatjes;
2 tenen knoflook;
1 tl komijnzaad;
1 tl paprikapoeder;
2 tl tijm;
zout;
75 ml olijfolie;
2 tl harissa (chilipasta, verkrijgbaar bij Marokkaanse winkel);
sap van 1 citroen.
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de courgette en snijd deze in plakken. Snijd de paprika's in de lengte in dikke repen. Snijd de uien in grove stukken en hak de knoflook fijn. Laat de kerstomaatjes gewoon heel.
Leg de groenten in een ondiepe ovenschaal. Roer de knoflook, de kruiden, zout en harissa door de olijfolie en giet dit mengsel over de groenten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de schaal 30 à 40 minuten in de oven tot de groenten wat zwart beginnen te blakeren aan de randen. Sprenkel het citroensap erover en serveer.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.tastyweb.nl/ |
|