love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Melitzanosalata, salade van gepureerde aubergines.
Ingrediënten:
3 grote aubergines, met een totaalgewicht van circa 900 gr;
1 el grofgesnipperde ui;
2 teentjes knoflook, geperst;
sap van ½ citroen of iets meer;
6 à 7 el olijfolie (extra vierge);
1 rijpe tomaat, ontveld, van zaadjes ontdaan en in kleine blokjes gesneden;
zout en versgemalen zwarte peper;
fijn gehakte verse gladde peterselie, ter garnering.
Bereiding:
In de oven: leg de aubergines op de roosters en stoof ze in 1 uur gaar bij 180ºC. Draai ze twee keer om.
Snijd de aubergines door zodra je ze aan kunt pakken. Schep het zachte vruchtvlees er met een lepel uit en schep het in de keukenmachine. Voeg ui, knoflook en citroensap toe. Laat de machine even draaien, breng het mengsel op smaak met peper en zout en klop het glad.
Voeg de olijfolie in een dunne straal toe terwijl de machine loopt. Klop het mengsel tot het smeuïg is. Proef het en voeg er eventueel zout of peper toe. Schep het in een kom en roer er blokjes tomaat door. Zet het afgedekt in de koelkast.
Garneer de puree met peterselie en geef er witlofblaadjes en olijven bij.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.rossholidays.nl/griekse-gerechten/ |
|