Auteur |
Bericht |
Annet48 Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 27-10-2010 Berichten: 1493 Dieet: GOK Woonplaats: Noord-Limburg
|
|
"Nasi ' van Bloemkool.....
Je maakt zoals je gewend bent de ingredienten voor de nasi klaar, ik doe dat met kip(kleine stukjes) een nasigroentenpakket en een extra bakje champignons(ben gek op paddestoelen!)
Dan de ' nasi'. je kookt een voor jou goede hoeveelheid bloemkool(ik doe altijd een halve voor mij, voor 2 dagen!)
Je kookt die bloemkool echt alleen even blancheren niet gaarder, dan krijg je ' snot nasi' ) De bloemkool af laten koelen (gaat sneller als je er koud water over laat lopen zodra je hem hebt afgegoten) Dan doe je de bloemkool in de keukenmachine (of als je die niet hebt neem je een stevige vork!) als de bloemkool korrelig is ben je klaar.(ziet er ook een beetje uit als rijst...met een beetje fantasie tenminste )
Je doet alle ingredienten door de bloemkool en smullen maar!!
Echt, je weet niet wat je proeft, smaakt super en maar heel weinig KH!!(bloemkool 3 g KH per 100 gram! vergelijk met rijst:25 g KH per 100 gram!)
Succes ermee!! en laat ff weten wat je ervan vond ok?
groetjes, Annet_________________ Ik lijn niet..ik GOK!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 jan 2011 23:18 |
|
|
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Meermin1971 schreef: | Nasi
Ik kon het hier niet zo vinden (misschien staat het er nu dubbel op).
Ik heb laatst nasi gemaakt, gewoon zoals ik altijd doe. Alleen toen de groente en vlees klaar was, heb ik mijn gedeelte eruit gehaald. De rest gewoon klaar gemaakt zoals ik gewend ben, met rijst of bami.
Voor mezelf had ik bloemkool geraspt en even geblancheerd, echt maar heel kort. En een portie door het gedeelte wat ik apart gehouden had gedaan.
De bloemkool was voldoende voor meerdere keren, dus die heb ik per portie ingevrogen in de vriezer. Toen ik het weer nodig had, heb ik het heel even ingevroren in een pan gekookt water gedaan, todat het uitelkaar viel en weer door mijn portie groente geroerd. Ik vond het heel prima te eten. |
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 14 sep 2011 20:37 |
|
|
Buddha Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 10-5-2012 Berichten: 5 Dieet: Gok
|
|
Vandaag de nasi met bloemkool gegeten
HEERLIJK!!!
Ik heb het vlees er niet doorheen gedaan, maar er boven op en het proeft bijna het zelfde als rijst.
Ook lekker met roerbakschotels, denk ik.
Bedankt voor het recept!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 25 jun 2012 20:11 |
|
|
slimsilly Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 15-2-2012 Berichten: 156 Dieet: van cb naar GOK Woonplaats: westfriesland
|
|
Ontzettend lekker. Een halve bloemkool met roerbak groente , champignons, kip en omelet is genoeg voor 4 personen. De andere helft van de bloemkool de dag erna voor bloemkoolpizzabodem gebruikt, ook niet te versmaden!_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 21 jul 2012 12:10 |
|
|
|
|
Clau Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 11-8-2009 Berichten: 1186 Dieet: Sleeve / GoK Woonplaats: Almelo
|
|
bloemkoolpizzabodem??
Vertel eens, hoe maak je die?_________________ Droom niet je leven, maar leef je droom!
♥ ♥ Groetjes Claudia ♥ ♥
Streef 1 = 99 kg; 1-4-'11; 2e = 80 kg 2-12-'11 |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 30 jul 2012 10:35 |
|
|
lonneke 1976 Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 25-7-2012 Berichten: 555 Dieet: grip op koolhydraten
|
|
vandaag de nasi van bloemkool gemaakt en het smaakte echt super! Mijn man had niet eens door dat het bloemkool was en geen rijst _________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 21 aug 2012 21:15 |
|
|
marianne Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 21-9-2012 Berichten: 13 Dieet: gok Woonplaats: Houten
|
|
Hallo,
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar het recept van de pizzabodem van bloemkool. Graag hoor ik deze. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 21 sep 2012 8:01 |
|
|
|
|
Clau Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 11-8-2009 Berichten: 1186 Dieet: Sleeve / GoK Woonplaats: Almelo
|
|
Heb hem inmiddels in mijn dagboekje staan, daar heeft iemand hem bij mij geplaatst.
Zal hem even voor je opzoeken:
Hier is hij dan
250 gram bloemkool
250 gram geraspte mozzarella
1 ei, losgeklopt
1 tl gedroogde oregano
1 / 2 theelepel gemalen knoflook
1 / 2 theelepel zout
Neem verse bloemkool, verwijder stengels en bladeren, en hak hem in stukjes. Doe in een keukenmachine en pulse totdat het lijkt op fijn kruim. Niet te lang, dan wordt het puree! Doe het bloemkool-kruim in een magnetronbestendige kom en zet in de magnetron voor 8 minuten.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Spray een bakplaat in met olijfolie of bakspray. In een middelgrote kom roer je de bloemkool, ei en mozzarella samen. Voeg oregano, knoflook en zout toe en roer. Verplaats naar de bakplaat, en maak met je handen er een rond, plat deeg van. Smeer wat olijfolie op de bovenkant en bak 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven. Nu kun je er saus, toppings en kaas naar jouw wensen aan toevoegen (deze toppings moeten wel al gaar zijn, dus vlees bak je bv. eerst). Zet de pizza in de oven of onder een grill tot de kaas gesmolten is (ongeveer 3-4 minuten)._________________ Droom niet je leven, maar leef je droom!
♥ ♥ Groetjes Claudia ♥ ♥
Streef 1 = 99 kg; 1-4-'11; 2e = 80 kg 2-12-'11 |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 21 sep 2012 14:17 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 26 sep 2012 17:06 |
|
|
|
|