Auteur |
Bericht |
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Muffins (10 stuks)
Ingredi?«nten:
100 gr. amandelmeel (reformwinkel)
60 gr. profitar plus (verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos)
2 eieren
40 gr. gesmolten roomboter
1 theel. wijnsteenbakpoeder
heel klein snufje zout
20 ml. slagroom
ca. 15 ml. water
Natrena vloeibare zoetstof naar smaak
1 dopje Vanille essence
50 gr. fijn gemalen noten (walnoten, hazelnoten)
10 halve walnoten voor garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de eieren los en voeg de amandelbloem en de profitar plus toe. Voeg de rest van de ingredi?«nten er door, met als laatste het water want misschien heb je niet al het water nodig. Het beslag moet vrij plakkerig zijn en niet al te stevig.
Vul de muffinvormpjes tot halverwege want het gaat rijzen. Leg op ieder een halve walnoot en bak ze in de oven in 18-20 minuten. Prik erin met een houten sateprikker om de gaarheid te testen. Komt de prikker er schoon uit dan zijn ze gaar. Lekker zo, ook heerlijk met een dotje slagroom.
Dit zijn notenmuffins, maar je kan met cacao ook chocolademuffins maken. Als je al rood fruit mag kan je bijv. bosbessen door het beslag roeren. Ook hartige muffins zijn mogelijk laat dan de vanille essence eruit en neem minder natrena, maak ze dan bijv. met spekjes, kaas etc. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 15 feb 2004 20:39 |
|
|
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Variatie..
Ik heb er nu in de oven staan met frambozen en bramen erdoor.. Dank aan Paps en mams die bramen en frambozen mee hadden genomen van hun weekje luxemburg en ingevroren..
Ze lijken niet mega te rijzen , heb er ook wat extra zoetstof bij gedaan ivm de zure smaak.. Dus ik benbenieuwd..
Dus verder geen noten er meer door.. behalve de amandelmeel..
Ik denk dat je qua kh's op het zelfde komt , want de noten zijn ook kh's
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 23 okt 2004 13:54 |
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
beetje nat nog van binnen maar smaakt wel. Volgende keer iets meer protifar en zo.. misschien helpt dat.. Ben nu aan het proberen even nog in de oven zodat ze wat droger worden.
Maar ze waren al lekker hoor met een dot slagroom..
SMEERT de KEEL..
LOL
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 23 okt 2004 14:25 |
|
|
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Als ze niet voldoende rijzen kan je er misschien een extra lepeltje wijnsteenbakpoeder in doen. Bij mij gaan ze altijd goed, maar het fruit geeft natuurlijk extra vocht af en dan wordt het waarschijnlijk te nat.
Ik stop er ook wel eens een stukje suikervrije chocolade in. lekker. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 26 okt 2004 12:05 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Kreun, Magda wat doe je me aan |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 26 okt 2004 12:27 |
|
|
|
|