love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Paprikasoep van gele paprika en saffraan.
Mediterraan voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie;
1 ui, gesnipperd;
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes;
3 gele paprika's, in grove stukken;
3 teentjes knoflook;
20 saffraandraadjes;
1 theelepel (gerookte Spaanse) paprikapoeder;
½ theelepel pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken);
750 ml kippenbouillon;
100 ml slagroom.
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en bleekselderij in 5 minuten zachtjes glazig. Voeg de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de slagroom. Breng de bouillon aan de kook en laat de soep dan ca. 25 minuten op matig vuur koken. Roer de slagroom erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Zet de staafmixer in de pan en pureer de inhoud tot een gladde soep. Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef voor een nog gladder resultaat. Verwarm de soep opnieuw en verdeel deze over de soepkommen.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/ |
|