love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Pittige tomatensoep met gember/peperroom.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 eetlepels olie;
1 ui, gesnipperd;
1 teentje knoflook, fijn gehakt;
3 theelepels chilipoeder;
1 eetlepel tomatenpuree;
500 g tomaten, ontveld en in stukjes;
750 ml kruidenbouillon (pot of blokje);
125 ml slagroom;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel versgemalen zwarte peper;
2 eetlepels peterselie, fijn gehakt.
Bereiding:
In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 min. zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3 à 4 min. meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 min. zachtjes laten koken. In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ tl zout half stijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Tip:
In plaats van verse tomaten kan je ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.soep-recepten.nl/ |
|