Auteur |
Bericht |
Ruby1970 Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 30-7-2010 Berichten: 559 Dieet: GOK Woonplaats: Noord-Brabant
|
|
Witlofquiche
500 gr witlof
50 gr boter
3 ons bacon (1 ons kan worden vervangen door ham = minder zout)
3 eieren
1 ui
200 gr geraspte kaas
1 bekertje zure room (warme sauzen)
peper en zout naar smaak
Oven voor verwarmen op 200 gr. Beboter een vuurvaste schaal of een wat groter formaat springvorm.
Snij de witlof in stukjes (de ??pit?? eruit halen) maak de ui en de bacon fijn.
Smelt de boter in een pan en laat de bacon en ui zachtjes bakken. Voeg de witlof er aan toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten smoren, daarna even bakken tot het vocht verdwenen is. Op smaak brengen met wat zout en peper.
Deze massa in de schaal of springvorm leggen,de zure room los kloppen met de eieren en de helft van de geraspte kaas.
Dit over/door het witlofmengsel gieten en daar dan de andere helft van de geraspte kaas over strooien. In ongeveer 20 minuten gaar laten worden.
Zowel warm als koud te eten._________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 19 feb 2011 23:09 |
|
|
|
|
coby1948 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 15-8-2009 Berichten: 10376 Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)
|
|
ga dit proberen komende week ....lijkt me lekker mmmm,
dank je wel voor dit recept ...liefs Coby_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 20 feb 2011 7:21 |
|
|
Hidditte Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 8-1-2011 Berichten: 1035 Dieet: kijk op koolhydraten Woonplaats: Bussum
|
|
Een welkome afwisseling op de lof met ham en kaas ._________________
Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 20 feb 2011 11:43 |
|
|
Ruby1970 Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 30-7-2010 Berichten: 559 Dieet: GOK Woonplaats: Noord-Brabant
|
|
Is ook echt lekker _________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 20 feb 2011 20:53 |
|
|
|
|
Hidditte Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 8-1-2011 Berichten: 1035 Dieet: kijk op koolhydraten Woonplaats: Bussum
|
|
4 stronkjes witlof
1ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook (pers)
200 gram champignons, in plakjes
2 ons grote roze garnalen (euroshopper AH diepvries)
2 ons gerookte zalm
1 bekertje crème fraîche
1 visbouillonblokje
geraspte kaas
gehakte bieslook
sap van een halve citroen (flesje)
bakvet (kokosolie)
peper
verse gehakte peterselie
evt. wat gorgonzola
Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.
Bereidingswijze
Leg de halve witlofstronkjes in een beboterde ovenschaal. Op smaak maken met (versgemalen) peper. Leg hierop de plakjes gerookte zalm.
Sausje:
Fruit de ui en champignons op hoog vuur bruin en laat het bouillonblokje mee smelten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erdoorheen en maak op smaak met peper, peterselie, bieslook en eventueel citroensap. Roer op het laatst de garnalen erdoorheen.
Giet het sausje over de witlof met gerookte zalm en strooi er geraspte kaas overheen. Laat dit 30 minuten gratineren. Garneer met peterselie.
Ik heb onder de geraspte kaas nog wat gorgonzola gedaan.
Er blijft nogal wat vocht achter als je hebt opgeschept. Doe hier wat water, zeevruchten en prei bij en je hebt een heerlijk soepje.
Een beetje van mezelf en..... internet._________________
Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 23 feb 2011 20:45 |
|
|
Maru Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2011 Berichten: 50 Dieet: Grip op Koolhydraten
|
|
@ Hidditte
Die ga ik vanavond maken! Ziet er heerlijk uit en heb de spulletjes in huis. Ben heel benieuwd hoe de combi van witlof en zalm smaakt
groetjes!_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2011 10:42 |
|
|
gejaco59 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 5-11-2009 Berichten: 70 Dieet: low-Carb
|
|
Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.
Een beetje van mezelf en..... internet.[/quote]
Hoi Hidditte,
toch nog even een vraagje?
De stronkjes 10 tot 15 min koken, word dit niet te gaar?
Je stop het ook nog in de oven, dus gaart het nog verder.
Zelf doe ik het max. 5 min. koken, dan is het nog beet gaar.
Lijkt me een heerlijk recept hoor maar ik hou niet zo van snottige witlof, zal wel aan mij liggen.
Hoor graag van je.
Lieve groeten Gerda _________________ SAMEN ZIJN WE STERK, SAMEN ZULLEN WE ER KOMEN!!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2011 13:15 |
|
|
|
|
coby1948 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 15-8-2009 Berichten: 10376 Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)
|
|
heerlijk...Hidditte
het heeft heerlijk gesmaakt
dank je wel voor dit recept ...liefs Coby_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2011 19:02 |
|
|
Hidditte Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 8-1-2011 Berichten: 1035 Dieet: kijk op koolhydraten Woonplaats: Bussum
|
|
gejaco59 schreef: | Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.
Een beetje van mezelf en..... internet. |
Hoi Hidditte,
toch nog even een vraagje?
De stronkjes 10 tot 15 min koken, word dit niet te gaar?
Je stop het ook nog in de oven, dus gaart het nog verder.
Zelf doe ik het max. 5 min. koken, dan is het nog beet gaar.
Lijkt me een heerlijk recept hoor maar ik hou niet zo van snottige witlof, zal wel aan mij liggen.
Hoor graag van je.
Lieve groeten Gerda[/quote]
De witlof was nog best knapperiig, en verders gaat de schotel al flink afgkoeld de oven in, als het begint te borrelen is het klaar._________________
Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2011 19:26 |
|
|
Maru Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2011 Berichten: 50 Dieet: Grip op Koolhydraten
|
|
Het was heerlijk!_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2011 20:32 |
|
|
|
|