laten we dit even voorop stellen: ik ben een chocolade junk. Helaas is zo'n beetje alles met chocolade een calorieenbom, en zeker brownies, die bij mij toch echt wel favoriet zijn. Een gemiddelde brownie bevat 250-300 kcal...
gelukkig is het me na wat geexperimenteer gelukt om een brownie te bakken die slechts 90 kcal bevat, en qua smaak toch erg lekker is! De structuur is iets anders, hij is wat kleffer en plakkeriger dan een normale brownie, en hij mist ook de knapperige bovenkant (omdat er geen roomboter word gebruikt). Anywayz, ze vervullen mijn chocoladecravings zonder me een gigantisch schuldgevoel te bezorgen en daar gaat het tenslotte om
ingredienten:
135 gram suiker
75 gram becel light (of iets anders caloriearms uit een kuipje)
1 theelepel vanille extract
1 ei (maat L)
50 gram zelfrijzend bakmeel
35 gram cacaopoeder
60 gram zure room (gebruik light als je dit kunt vinden)
Verwarm de over voor op 175 graden celsius en bekleed een vierkant bakblik van 20x20 cm met aluminiumfolie.
Klop de becel en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel. voeg de vanille en het ei toe en klop totdat deze volledig opgenomen zijn.
Meng in een andere kom het bakmeel en de cacao met een garde en vouw dit door het becel-suiker mengsel (niet mixen!).
roer tenslotte de zure room erdoor.
Doe het beslag over in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Ongeveer 15-20 minuten bakken, een breinaald mag er niet volledig droog uitkomen anders worden de brownies te droog.
laten afkoelen en in 16 gelijke stukken snijden.
snoep smakelijk!_________________ Sinners make the best Saints
|