Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Basis roerei
Kluts de eieren met zout en peper. Au bain marie laten stollen. Afwerken met boter en room.
Roerei ? la Aartshertogin
Roerei gemengd met blokjes ham, champignons en paprika, bovenop eentuiltje aspergepunten.
Roerei Magda
Mengen met fijne tuinkruiden, kaas en mosterd.
Dadar petai:
Fruit petaibonen, meng met ei, zout en peper en maak een roerei.
Maak een sausje van gesmolten boter, ketjap manis en peper, en garneer met Spaanse peper.
Omelet op z??n Bretons
Meng de eieren met grofgesneden preiwitten, ui en dungesneden champignons en stoof in boter.
Omelet op z??n Hollands
Meng de eieren met kleine stukjes gerookte zalm, in boter aangebakken. Bakken, omringen met Hollandaisesaus.
Omelet ? la Keukenmeid
Omelet met spekreepjes, champignons (in boter gebakken) en grofgesneden ui (even in boter gesmolten).
Omelet ? la Limousin
Omelet van eieren, gemengd met in boter aangebraden dobbeltjes aardappels en met ham.
Omelette aux pommes (Bretagne, Normandi?«):
Bak 2 appels in schijfjes in boter tot ze zacht zijn, bestrooi met suiker en bak door tot het licht carameliseert. Roer er 1?½ lepel slagroom en 1 lepel calvados door.
Klop 4 eieren los met wat zout en suiker en maak er een roerei van. Doe de appel erbij. Doe op een beboterde vuurvaste schaal, bestrooi met poedersuiker en zet even onder de grill.
Omelet op z??n Lotharings
Meng de eieren met spekreepjes, dunne schijfjes Gruy?¨re, slagroom en gehakte bieslook en bak een omelet.
Frittata maritata (Italiaanse omelet):
1 blikje tonijn
2 lepels gekookte witte bonen
50 g Mon Chou
1 vleestomaat
1 lepel groene olijven
2 theelepel majoraan of basilicum
6 eieren
peper, zout, boter
Leg de in stukjes gebrokkelde tonijn met de boontjes in een vergiet om uit te lekken. Snij kaas en tomaat zonder pitjes in stukjes en de olijven in plakjes. Klop de eieren los met zout en peper en meng met de tonijn, bonen, kaas, tomaat en olijven. Bak in de koekenpan tot de rand is losgebakken en de bovenkant bijna droog is, bak dan nog even de bovenkant bruin onder de grill.
Frankfurter omelet
8 frankfurters
1 rode en 1 groene paprika
8 eieren
8 lepels melk
zout, peper
Halveer de worsten in de lengte. Bak ze even aan in de koekenpan. Snij de paprika in vierkantjes. Schuif de Frankfurters even opzij in de pan en bak de paprika. Klop de eieren los met melk, zout en peper en bak 4 omeletten. Doe op een bord, doe op elke omelet de worst en paprika en sla dubbel.
Foe-yong-hai:
Snij 200 g vlees, crab of garnalen in reepjes en roerbak ze. Klop 6 eieren los met 1 lepel melk. Fruit een ui, meng met het ei en 50 g taugeh, 50 g kool, het vlees, peper, knoflook, 1 lepel sojasaus en ve-tsin, bak hiervan 2 omeleten.
Saus: fruit een ui en knoflook, bak ?½ minuut djah?© mee, voeg 10 cm prei in stukjes, 25 g soepgroente en 3-5 champignons toe. Naar smaak erbij: citroensap, 1 lepel suiker, peper, 2 lepels gembersap en wat witte wijn erbij. Doe 2 lepels ma?¯zena in wat water en bind de saus.
ANDER RECEPT:
Omelet: ei, knoflook en wat saus.
Saus: plet knoflook met djah?© en rode Spaanse peper, kook dit op met tomatenpuree, zout, suiker, citroensap en ketjap en bindt met ma?¯zena.
Dadar kepiting (Indische krabomelet):
Maak een omelet van eieren, rawit, daun uien, sjalot, knoflook, selderij, krab, zout, zwarte peper en Thaise vissaus.
Spiegelei op z??n Lotharings
Leg op de bodem van de koekenpan lichtgeroosterde plakjes mager spek en plakjes Gruy?¨re. Breek het ei erop, doe er slagroom over en bak.
Spiegelei op z??n Proven?§aals
Bak ene spiegelei. Bak 100 g kippenlevertjes met wat uiringen en Proven?§aalse kruiden. en verdeel over de eieren.
Spiegelei op z??n Siciliaans
Haal sardientjes van de graat en meng met wat kappertjes, mosseltjes uit het zuur en plakjes tomaat en verdeel over spiegeleieren.
Blauw ei
Bak spiegeleieren. Verkruimel er blauwe kaas over en serveer met een schijfje citroen.
Belgisch ei
Bak wat zuurkool even met een teentje knoflook en wat paprikapoeder en verdeel over spiegeleieren, serveren met mosterd.
Hollands ei
Bak spiegeleieren en bestrooi met peper en zout. Serveer met ham, een tomaatje en een augurk in een waaiertje gesneden.
Spiegelei op z??n Grieks
Bak plakjes courgette in olijfolie met partjes tomaat en basilicum en verdeel over de eieren.
Spiegelei op z??n Zweeds
Schep 100 g garnalen met olie en azijn om. Verdeel over het ei en garneer met tuinkers.
Spiegelei op z??n Napolitaans
Verdeel over de spiegeleieren olijven in plakjes, tomaat en rolletjes ansjovis.
Spiegelei op z??n Duits
Bak plakken ham, haal eruit en bak in hetzelfde vet de spiegeleieren, serveer de ham op het ei.
Spiegelei op z??n Amerikaans
Bak tartaartjes met zout, peper en uiringen. Serveer met het spiegelei en zigeunersaus.
Spiegelei op z??n Zeeuws
Bak gekookte mosselen of mosselen uit het zuur met fijngesneden ui en peterselie. Verdeel over het spiegelei.
Rauwkost-ei
Maak een salade van paprika, komkommer, radijs, ui, olie en azijn en verdeel over spiegeleieren.
Spiegelei op z??n Turks
Meng feta, citroensap en peterselie en verdeel over spiegeleieren.
Spiegelei anders
Blancheer enkele minuten wat taugeh. Bak blokjes tahoe met sambal. Beetje ketjap erdoor en door de taugeh scheppen. Verdelen over de eieren en serveren met sat?©saus.
Telor ketjap:
Bumbu: knoflook, Spaanse peper, zout, sjalot en trassi, fijnwrijven en fruiten met sereh, na enige tijd wat water of kipbouillon erbij en ei. Afmaken met ketjap.
Hotdogwrap
Bestrijk pannenkoeken elk met 1 lepel knoflooksaus. Leg op elke pannenkoek een handje sla en daarop een Frankfurter worst uit blik. Rol de pannenkoek op.
Telor ketjap petai (Indische spiegeleieren):
Bak een spiegelei
Bumbu: Spaanse peper (eventueel ook rawit), sjalot, knoflook, laos, trassi, gula djawa, zout, ketjap manis, air asam, sereh, daun salam en petai. Fruit dit, doe er wat water of kipbouillon bij en laat hierin het spiegelei sudderen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 13 mei 2004 22:03 |
|
|
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Ziezo, alles uitgeprint en ga het allemaal een keer eten, je bent er even druk mee geweest, maar ik ben er heel blij mee.
Groetjes
Ines :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 14 mei 2004 9:25 |
|
|
Erica Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 483 Dieet: Low-carb
|
|
Klinkt lekker, printje gemaakt voor mijn "recepten boek". Ga zeker een aantal snel uitpoberen.
Dank je wel!!_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 14 mei 2004 10:45 |
|
|
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Tot jullie dienst!!
Magda
[img]http://www.home.zonnet.nl/animatieplaatjes/kip.gif[/img] |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 14 mei 2004 21:30 |
|
|
|
|
MissCream Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 12-3-2004 Berichten: 37
Woonplaats: Aalsmeer
|
|
Dit print ik ook even uit.
Staan heerlijke dingen tussen voor variatie.
Dank je.
MissCream |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 15 mei 2004 7:41 |
|
|
Mini Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 1-5-2004 Berichten: 33
Woonplaats: Nederland *Dieet Atkins*
|
|
nou je bent dus niet voor niks MEGA lid
dank je _________________ geld is net als vet; het zit vaak op de verkeerde plaats
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 15 mei 2004 8:17 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54501 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Heerlijk Magda ik ben dol op een omeletje.... hang het in de keuken :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 15 mei 2004 12:05 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|