Pien64 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 31-10-2010 Berichten: 2551 Dieet: Grip op Koolhydraten
|
|
Zoals eerder beloofd... Op de foto liggen ook schorseneren. Aanwapper zei na het schillen:'Ik begrijp nu waarom het een vergeten groente is.' Inderdaad geen pretje. Koken in de schil, na het koken schrikken en dan laat de schil los, maar je gaat het wel voelen aan je duim.
250 gr kipfilet (wij hebben het in de blender gehakt), 250 gr ricotta, 8 plakken parmaham, 25 gr parmezaan, 1 eidooier, 1 el olijfolie, klontje boter, 25 ml witte wijn, vers geraspte nootmuskaat, salieblaadjes (vers), zout, peper. Oven voorverwarmen tot 180 graden.
De kip malen en vermengen met de ricotta, de kaas, de dooier, zout, peper en 1 tot 2 mespuntjes nootmuskaat. De rauwe ham overlappend neerleggen op een stuk bakpapier. Het vleesmengsel in een rolladevorm op de ham leggen en bedekken. De polpettone aanbraden in een pan met boter, olijfolie en wat salieblaadjes. De rol 25 minuten in de oven. Na de eerste 10 minuten de witte wijn over het vlees gieten. Even laten verdampen dan een velletje alu-folie over het vlees leggen. Wij hadden met zijn tweetjes hier teveel aan. Wat over was heb ik de volgende dag in plakjes gesneden en gebakken. Ook prima.
Het witlofpannetje is een tikkie te veel om bij de polpettone te eten, maar is wel heel lekker. Een maaltijd op zich. Voor 4 personen:
600 gr witlof in brede repen gesneden, 75 gr spekblokjes, 125 gr verbrokkelde blauwaderkaas, 2 el walnoten, 1 el olijfolie, peper en zout. Oven voorverwarmen op 180 graden
Ik heb van die schattige kleine 1-persoonpannetjes voor in de oven, maar het kan ook in bv lasagne-schaaltjes. In een koekenpan met de olijfolie de spekreepjes krokant bakken. Ik laat ze daarna altijd uitlekken op wat vellen keukenpapier. In het spekvet de witlof omscheppen. Niet te gaar bakken ongeveer een minuut of 5. Wat peper en zout naar smaak erbij. De spekjes vlakvoor het in de pannetjes doen mengen met de witlof. Verdelen over de 4 pannetjes of schaaltjes. De kaas er over strooien. Ongeveer 10 minuten in de oven (zonder deksel) tot de kaas mooi gesmolten is. Gehakte walnoot er over strooien. Heel snel klaar en hartstikke lekker!!!_________________ |
|