Goldwingstar Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 10298 Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ) Woonplaats: Brabant
|
|
Zeer feestelijk.
Neem fijne visfilets zoals tong of pangasius.
Als hoofdgerecht 1 visfilet per persoon of kleine visfilets als voorgerecht.
Hier garnalensaus voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen.
2 visfilets
2 eetl boter, 2 eetl {bloem, Atkinsmeel?}
1,5 dl visbouillon ( water + ½ blokje)
1 dl witte wijn
2 eetl room
1 eidooier, sap van ½ citroen
125 g champignons (blik), uitgelekt
125 g grijze garnalen
De visfilets halveren in de lengte, kruiden met peper en zout en oprollen van kop naar staart,
met velkant naar binnen. Vastprikken met houten stokje.
In diepe microgolfschaal leggen met 1 dl witte wijn, afgedekt, 4 ?? 5 min ( ½ -1 min per stuk), ca 600 Watt.
Laat afgedekt nagaren. Maak ondertussen een roux met de gesmolten boter en de {bloem.atkinsmeel?}
Voeg visbouillon en witte wijn ( uit de microgolfschaal) toe.
Goed omroeren en even indikken. Room, eidooier, champignons, citroensap en garnalen onderroeren.
Even goed opwarmen tot de saus mooi gebonden is.
Niet laten koken, anders worden de garnalen taai.
Verwijder houten stokjes en schik de visrolletjes op een bord of in aparte schaaltjes. Overgiet met de saus.
Versier met enkele garnalen en plukjes peterselie.
Serveer als hoofdgerecht met {aardappelpuree} (hier met peterselie).
Als voorgerecht met hotelbroodje of stokbrood {Atkins}.
Tip:
Je kan dit vooraf klaarmaken en opwarmen in de oven.
Diepvriesfilets laten ontdooien, of in microgolf op ontdooistand, onafgedekt,
gedurende ongeveer 5 min zodat je de filets kan oprollen.
Diepvriesgarnalen ontdooien en met keukenrol droogdeppen,
niet afspoelen, anders is de smaak ook weg.
Vervang witte wijn eventueel door visbouillon of visfond.
Wat kleine veranderingen aanbrengen en het is een lekkere low carb gerecht. |
|